Radio

Valori Românești

Piesa curentă

Titlu

Artist

Program curent

Puzzle Melodii

18:00 20:00

Program curent

Puzzle Melodii

18:00 20:00

Background

Muzica Te Face Să Cumperi – Importanța Marketing-ului Prin Muzică

Scris de la 24 noiembrie 2018

Cercetările în psihologie au dovedit că starea de spirit a oamenilor și reacțiile acestora sunt foarte influențate de muzică. Muzica ne dă energie sau ne relaxează, ne motivează și ne influențează emoțiile.

În ultimul timp au apărut diverse companii care furnizează programe muzicale personalizate, care au capacitatea de a oferi o selecție perfectă a ambianței muzicale potrivite pentru orice tip de companie. Muzica se alege în funcție de piața căreia i se adresează serviciile sau produsele, în funcție de regiune sau zonă: în Europa se va alege un sound diferit de cel care s-ar alege în Asia ori în Australia.

Oamenii de marketing pricepuți folosesc cu succes muzica în magazine și alte locuri pentru a te face să cumperi mai multe produse și să plătești mai mulți bani. Pentru că muzica… te influențeaza mai mult decât crezi.

Utilizarea limbajului muzical în atragerea atenției publicului, în promovare și mai ales în vânzari a fost numită de către practicieni, marketing muzical.

Muzica lentă te determină să stai semnificativ mai mult în magazin și să cumperi cu 32% mai multe produse. Pe lânga asta, dacă ești într-un restaurant, muzica lentă te determină să plătești mai mulți bani pe alcool și mâncare, în timp ce muzica cu tempo mai rapid te face să mănânci mai repede.

Muzica dată mai încet determină consumatorul să stea mai mult timp în magazin, în timp ce muzica dată tare îl determina să stea mai puțin. Excepție fac tinerii, care tind să stea mai mult în magazin dacă muzica este mai tare. Femeile evaluează că a trecut mai puțin timp atunci când muzica este la un volum mai ridicat.

Prin tipul de muzică se pot influența chiar tipurile de bunuri pe care le cumpăram. O cercetare a arătat că atunci când într-un magazin de vinuri s-au pus melodii clasice în locul melodiilor din Top 40 muzică pop, cumpărătorii au ales mai mult sticlele mai scumpe. De asemenea, în timpul sărbătorilor de Crăciun, cumpărătorii cumpără mai multe cadouri tematice atunci când în magazine se aude muzica specifică sărbătorilor.

Chiar și consumatorii recunosc că muzica îi influențează. Cei care au participat la un studiu au recunoscut că atunci când într-un magazin se difuzează muzica pe care ei o apreciază, 35% stau mai mult, 31% îl revizitează, 21% îl recomandă altor persoane, 14% cumpără mai mult.

Să nu uităm că, un marketing prin muzică bine pus la punct, poate ajuta o companie să se diferențieze mai bine și să ofere o experiență de calitate consumatorului. Experiența e importantă ca să faci consumatorul să plătească mai mult.

O bună strategie de marketing muzical, are ca rezultat un serviciu muzical profesionist și personalizat care determină implicarea și divertismetul clienților și angajaților, care crește timpul petrecut de clienți în locație, loialitatea acestora și care, implicit, ajută la creșterea vânzărilor.

Etichetat ca

Opinii

Lăsați un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *